Trebuie doar să urmați strategia obișnuită pentru a obține mașini de tuns și montator.

Trebuie doar să urmați strategia obișnuită pentru a obține mașini de tuns și montator.

Ele sunt de obicei mai mari decât limele, dar mai mici decât portocalele dulci.

A continuat

Care sunt beneficiile nutriționale ale limei și lămâilor?

Atât limele, cât și lămâile sunt bogate în vitamina C. Acest nutrient esențial este important în susținerea sistemului imunitar prin stimularea producției de celule albe din sânge și acționând ca un antioxidant, apărând celulele împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. De asemenea, sa demonstrat că vitamina C reduce vizibilitatea ridurilor și îmbătrânirea pielii.‌

Alte beneficii ale vitaminei C includ:

Protecție împotriva bolilor de inimă Prevenirea problemelor de sănătate prenatală Prevenirea bolilor oculare Prevenirea cancerului și a accidentului vascular cerebral‌

Acidul citric este un acid slab găsit în lime și lămâi. Le poate face utile pentru prevenirea sau tratarea pietrelor la rinichi. Cercetările timpurii indică faptul că acidul citric vă poate ajuta corpul să absoarbă mineralele, să lupte împotriva inflamației și să atenueze afectarea ficatului.

Lămâile au o concentrație mai mare de vitamina C decât limele, dar limele au o concentrație mai mare de acid citric.

Posibile pericole ale lămâii și limei

Unii oameni pot avea reflux de acid, greață sau disconfort gastro-intestinal dacă mănâncă sau beau o cantitate mare de citrice crude sau suc, în special cele astringente, cum ar fi limele sau lămâile.

Consumul de cantități mari de alimente bogate în acid citric – cum ar fi limele și lămâile – poate provoca deteriorarea smalțului dinților tăi.

Referință medicală WebMD Evaluat de Jabeen Begum pe 21 iunie 2021

Surse

SURSE:

Asociația Stomatologică Americană: "Top 9 alimente care vă deteriorează dinții."

Jurnalul American de Nutriție Clinică: "Aportul alimentar de nutrienți și aspectul îmbătrânit al pielii în rândul femeilor americane de vârstă mijlocie."

Asociația Americană de Optometrie: "Dieta si Nutritia."

Analele botanicii: "Originea filogenetică a teiului și lămâilor relevată de markerii citoplasmatici și nucleari."

Analele de Medicină Internă: "Efectul consumului de fructe și legume asupra riscului de boală coronariană."

Antioxidanți: "Influența vitaminei C asupra limfocitelor: o prezentare generală"

Britannica: "Lămâie: fructe," "Tei: arbore și fructe, specii de citrice."

Medicina John Hopkins: „Dieta GERD: Alimente care ajută la refluxul de acid (arsuri la stomac).”

Jurnal de Endourologie: "Evaluarea cantitativă a acidului citric în sucul de lămâie, sucul de lămâie și produsele din suc de fructe disponibile comercial."

Jurnalul de alimente medicinale: "Efectele acidului citric asupra stresului oxidativ al creierului și ficatului la șoarecii tratați cu lipopolizaharide."

Institutul National al Cancerului: "Vitamina C cu doze mari intravenoase în terapia cancerului."

USDA: "FoodData Central – Citrice."

Organizatia Mondiala a Sanatatii: "Suplimentarea cu vitamina C în sarcină."

Un aliment de bază al supelor, tocanelor și salatelor de cartofi, țelina este o legumă crocantă, fibroasă, care oferă o serie de beneficii pentru sănătate.

Țelina a fost cultivată pentru prima dată în Marea Mediterană și a fost folosită ca medicament de civilizațiile antice cu mult înainte de a fi consumată în mod obișnuit ca hrană. Astăzi, tulpinile crude sunt populare printre cei care fac dietă ca o gustare cu conținut scăzut de calorii, dar sucul acestor legume este și o tendință de sănătate din ce în ce mai populară.

În ultimii ani, unii au susținut că sucul de țelină poate trata sau preveni o varietate de afecțiuni. Deși unele dintre aceste afirmații pot fi exagerate, există dovezi ale valorii sucului ca băutură sănătoasă.

Informatii nutritionale

Sucul de țelină include:

Vitamina A Vitamina C Vitamina K Calciu Magneziu Zinc Cupru Folat Biotina Alte vitamine B și antioxidanți

O porție de 8 uncii de suc de țelină conține:

42,5 calorii 4 grame de fibre 2 grame de proteine 215 miligrame de sodiu 0 grame de grăsime 0 grame de colesterol Carbohidrați: 9 grame

Beneficiile potențiale ale sucului de țelină pentru sănătate

Pe lângă faptul că este foarte hrănitor, sucul de țelină ar putea ajuta:

Ameliorarea inflamației. O dietă antiinflamatoare este o parte importantă a combaterii bolilor precum artrita reumatoidă. Anumite substanțe fitochimice extrase din țelină au demonstrat proprietăți antiinflamatorii. Cercetările sugerează că aceste substanțe chimice perturbă răspunsul imunitar al organismului, ceea ce ușurează inflamația.

Preveni cancerul. Antioxidanții pot ajuta la protejarea celulelor împotriva moleculelor numite radicali liberi, care joacă un rol în bolile de inimă, cancer și procesul de îmbătrânire.

Un studiu recent a constatat că mai mulți compuși din frunzele și semințele de țelină acționează ca antioxidanți puternici în organism. Acești compuși includ acidul cafeic, acidul feric, taninul și saponina. Savurând țelina, fie crudă, fie sub formă de suc, vă poate ajuta să obțineți suficient din acești compuși și să vă reduceți șansele de cancer.

Riscuri potențiale ale sucului de țelină

Sucul de țelină conține substanțe chimice numite psoraleni, care fac pielea mai sensibilă la lumina soarelui. Consumul de cantități mari de suc de țelină ar putea crește șansele de cancer de piele și alte probleme ale pielii.

Alergiile la țelină sunt, de asemenea, relativ frecvente. Dacă observați mâncărime sau umflare în gură sau pe piele după ce ați băut suc de țelină, este posibil să fiți alergic.

Alternative sănătoase

Dacă aveți o alergie la țelină, există o mulțime de alternative grozave. Merele, morcovii și varza kale sunt alegeri excelente pentru un smoothie sau un amestec de suc hrănitor și delicios.

Referință medicală WebMD Evaluat de Dan Brennan, MD pe 13 decembrie 2020

Surse

SURSE:

Fundația pentru artrită: "Dieta antiinflamatoare ce se poate face și ce nu."

Recenzii critice în biotehnologie: "Progrese în cercetarea țelinei, o importantă cultură de legume Apiaceae."

ESHA Research, Inc., Salem, Oregon

Jurnalul de Medicină Celulară și Moleculară: "Apigenina, un supresor puternic al maturării și migrării celulelor dendritice, protejează împotriva artritei induse de colagen."

Journal of Evidence-Based Alternative & Medicina complementară: "O revizuire a activității antioxidante a țelinei."

Jurnalul de Farmacie și Farmacologie: "Un extract de Apium graveolens var. frunze de dulce: structura constituentului principal, apiina, și proprietățile sale antiinflamatorii."

Clinica Mayo: "Antioxidanți."

Avicenna Journal of Phytomedicine: „Efectul extractului de frunze de țelină hidro-alcoolică (Apiumgraveolens) asupra parametrilor cardiovasculari și a profilului lipidic la modelul animal de hipertensiune arterială indusă de fructoză.”

Sănătatea femeilor din Australia: "Tendința sucului de țelină ar putea pune sănătatea în pericol.”

Universitatea din Nebraska-Lincoln Programul de cercetare și resurse privind alergiile alimentare: "Alimente alergene și alergenii lor.”

Jurnalul Internațional de Dermatologie: „Un focar de fitofotodermatită din cauza țelinei”.

Managementul integrat al dăunătorilor de la Universitatea din Missouri: „Țelina: o scurtă istorie”.

Grăsimea viscerală este grăsimea care se înfășoară în jurul organelor abdominale adânc în interiorul corpului. Nu o poți simți sau vezi întotdeauna. De fapt, este posibil să aveți o burtă destul de plată și să aveți în continuare grăsime viscerală. Uneori se numește TOFI sau "subțire în exterior grăsime înăuntru."

Doar o scanare costisitoare poate măsura cât de multă grăsime de pe abdomen se ascunde în tine, dar medicul dumneavoastră nu va comanda un test doar din acest motiv.

Pericolele grăsimii viscerale

O cantitate prea mare de grăsime corporală este dăunătoare pentru sănătatea ta. Dar, în comparație cu grăsimea care se află chiar sub piele (grăsimea subcutanată), tipul visceral este mai probabil să crească riscul pentru probleme medicale grave. Bolile de inimă, Alzheimer, diabetul de tip 2, accidentul vascular cerebral și colesterolul ridicat sunt unele dintre afecțiunile care sunt strâns legate de prea multă grăsime în trunchi.

Cercetătorii bănuiesc că grăsimea viscerală produce mai mult din anumite proteine ​​care inflamează țesuturile și organele corpului și îngustează vasele de sânge. Acest lucru vă poate determina creșterea tensiunii arteriale și poate cauza alte probleme.

Cum se măsoară

Nu există nicio modalitate de a ști unde și câtă grăsime viscerală este ascunsă în corpul tău fără teste imagistice costisitoare. Este puțin probabil să ai nevoie vreodată de acestea.

Dimensiune talie. Aceasta este o modalitate ușoară de a obține o estimare aproximativă. Înfășurați o bandă de măsurare în jurul taliei peste buric. (Nu vă sugeți stomacul!) La femei, 35 de centimetri sau mai mult este un semn de grăsime viscerală. La bărbați, este de 40 de inci. Avertisment: Acesta este un instrument grosolan, mai ales dacă ești o persoană foarte mare. Și dacă sunteți de origine asiatică, valoarea de referință pentru grăsimea viscerală scade la 31,5 inchi pentru femei și 35,5 inci pentru bărbați.

IMC. Indicele de masă corporală este o formulă pentru cât cântăriți față de înălțimea dvs. Calculatoarele online pot face calculul pentru tine. Un IMC de 30 sau mai mare este supraponderal. Acesta ar putea fi un semn de grăsime viscerală. Dacă sunteți de origine asiatică, un IMC de 23 sau mai mare ar putea fi o îngrijorare.

A continuat

Raport intre solduri si talie. Împărțiți mărimea taliei la dimensiunea șoldului. Unii medici cred că numărul oferă o idee bună despre riscul dumneavoastră pentru grăsimea viscerală. Dar studiile sugerează că s-ar putea să nu fie mai bine decât o simplă măsurare a taliei.

Forma corpului. Priveste in oglinda. Acolo unde corpul tău tinde să stocheze grăsime îți poate oferi un indiciu. Dacă ești un măr — un trunchi mare și picioare mai subțiri — adesea poate însemna mai multă grăsime viscerală. Această formă a corpului este mai frecventă în rândul bărbaților. Femeile sunt mai predispuse să fie pere — cu șolduri și coapse mai mari. Cercetările arată că grăsimea din partea superioară a corpului este mai periculoasă pentru sănătatea ta, ceea ce ar putea fi unul dintre motivele pentru care femeile trăiesc de obicei mai mult decât bărbații.

Teste imagistice. Aceste scanări costisitoare sunt singura modalitate de a verifica cantitatea exactă de grăsime viscerală pe care o aveți. Dacă medicul dumneavoastră vă ordonă o scanare CT sau un test RMN pentru a verifica o altă afecțiune medicală, poate obține și o imagine detaliată a grăsimii dumneavoastră viscerale.

Cum să scapi de el

Nu trebuie să urmezi o dietă specială sau să faci exerciții speciale pentru a elimina grăsimea de pe burtă. Trebuie doar să urmați strategia obișnuită pentru a obține mașini de tuns și montator.

Continua sa te misti. Exercițiile fizice vă pot ajuta să eliminați atât grăsimea viscerală, cât și grăsimea subcutanată pe care o puteți vedea și ciupi. Iar dacă slăbești prin dietă, exercițiile fizice te pot ajuta să nu-l ții. Fiecare pic ajută. Ieși la plimbare după cină. Luați scările. Bicicletă în loc de condus. Țintește-te pentru cel puțin 30 de minute de acest tip de exercițiu aerobic moderat chiar pe zi.

De asemenea, este important să vă păstrați și să vă construiți mușchii. Antrenează-te cu greutăți, fă antrenamente de rezistență, cum ar fi flotări și abdomene, sau practică yoga.

Mănâncă inteligent. Studiile sugerează că mai mult calciu și vitamina D din corpul tău pot fi legate de mai puțină grăsime viscerală. Așa că încărcați-vă cu verdeață cu frunze, cum ar fi gul și spanacul. Tofu și sardinele sunt, de asemenea, alegeri bune, la fel ca și produsele lactate precum iaurtul, brânza și laptele.

Pe de altă parte, anumite alimente par să încurajeze grăsimea de pe burtă. Una dintre ele este grăsimile trans, care se găsesc în carne și lactate, precum și în alimentele prăjite sau procesate. De asemenea, sunt rele si sucurile, bomboanele, produsele de patiserie procesate si alte alimente indulcite cu fructoza. Așa că citiți etichetele și evitați ingrediente precum „uleiuri parțial hidrogenate” sau „sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză”. Și urmați regulile obișnuite pentru o alimentație sănătoasă, cu o mulțime de produse proaspete, cereale integrale, cum ar fi pâinea de grâu și fulgi de ovăz, și proteine ​​slabe precum puiul fără piele, peștele, ouăle, fasolea și lactatele cu conținut scăzut de grăsimi.

A continuat

Când să vă vedeți medicul

Dacă aveți oricare dintre semnele de grăsime viscerală, discutați cu medicul dumneavoastră despre sănătatea dumneavoastră. Puteți afla dacă aveți un risc mai mare de diabet de tip 2 și alte boli.

De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate verifica tensiunea arterială, ritmul cardiac și alte semne vitale. De asemenea, pot testa mostre de sânge sau de pipi pentru a obține o imagine completă a stării dvs.

Referință medicală WebMD Evaluat de Neha Pathak, MD pe 26 august 2019

Surse

SURSE:

Jurnalul Britanic de Radiologie: „Comparație între 3 T RMN și CT pentru măsurarea țesutului adipos visceral și subcutanat la om”,

CDC: „Diabetul și americanii din Asia”, „A cunoaște nu este suficient—Acționați asupra istoricului de sănătate a familiei”, „Indexul de masă corporală (IMC).”

Clinica Cleveland: „Gestionarea greutății & Obezitate”, „Examinare fizică”.

Diabetes.co: „Grăsimi viscerale (grăsime activă).”

Societatea endocrină: „Resurse ghid pentru riscul metabolic”, „Pericolele grăsimii viscerale”.

Harvard Health Publishing: „Îndreptarea spre grăsimea de pe burtă”, „Coapsele mari pot fi înțelepte.”

Medicina Johns Hopkins: „Slabul pe grăsimea viscerală”.

Clinica Mayo: „Sănătatea bărbaților: controalele și examinările sunt esențiale.”

Jurnalul de nutriție: „Studiul estimărilor antropometrice în grăsimea viscerală a persoanelor sănătoase.”

Centrul de știință clinică și translațională Harvard: „Somatotipuri”.

Centrul pentru sănătate fără frontiere de la Universitatea din Houston: „Cele 3 somatotipuri”.

Jurnalul American de Medicină: „Grăsimea subcutanată superioară a corpului este asociată cu factori de risc cardiometabolici.”

Asociația Americană a Inimii: „Grăsimile trans”.

Jurnalul American de Nutriție Clinică: „Suplimentele cu calciu și vitamina D sunt asociate cu scăderea țesutului adipos visceral abdominal la adulții supraponderali și obezi.

Obezitatea (Silver Spring): „Aportul alimentar de calciu este asociat cu un câștig mai mic în țesutul adipos intraabdominal peste 1 an.”

Jurnalul de nutriție: „Consumul mai mare de fructoză este asociat cu markerii de risc cardiometabolic și cu adipozitatea viscerală la adolescenți.

Poate cunoașteți fasolea adzuki ca fasole azuki, fasole roșie sau fasole roșie mung. Ca și alte tipuri de fasole și mazăre, acestea fac parte din familia leguminoaselor. Există cel puțin 60 de soiuri de fasole adzuki și sunt cultivate în peste 30 de țări, în special în China. ‌

Dacă mănânci deja fasole adzuki, ești unul dintre doar aproximativ 8% dintre adulții din SUA care consumă fasole uscată sau mazăre. Dacă nu ați făcut adzukis parte din dieta dvs., acest articol vă va explica cum puteți și cum vă pot îmbunătăți sănătatea.  

Fasole Adzuki și Nutriție

Fasolea Adzuki este în mod natural fără gluten și bogată în nutrienți care vă ajută să creșteți și să aveți energie. O porție de 100 de grame (3,5 uncii) de fasole adzuki fiartă vă oferă:‌

128 de calorii 7,5 grame de proteine 0 grame de grăsimi 0 grame de colesterol 25 de grame de carbohidrați 7,3 grame de fibre alimentare 28 de miligrame de calciu 52 de miligrame de magneziu 168 miligrame de fosfor 532 miligrame de potasiu

Beneficiile pentru sănătate ale fasolei Adzuki

Cercetătorii au studiat leguminoasele și au oferit informații despre modul în care substanțele nutritive din fasolea adzuki te pot ajuta.

Preveniți deteriorarea celulelor. Fasolea Adzuki conține cel puțin 29 de tipuri diferite de antioxidanți, compuși care pot ajuta la prevenirea unor tipuri de deteriorare a celulelor. Experții recomandă să consumați alimente bogate în antioxidanți în loc să luați suplimente cu antioxidanți, deoarece dozele mari de suplimente pot fi dăunătoare.

Pierdere în greutate. Adzukis vă poate ajuta să pierdeți în greutate. O porție de 100 de grame conține aproximativ 25% din cantitatea zilnică recomandată de fibre. Alimentele bogate în fibre sunt de obicei mai sățioase, așa că este mai probabil să vă simțiți mai sătul și să mâncați mai puțin.

Studiile asupra leguminoaselor au descoperit că participanții care mănâncă cel puțin ½ cană de leguminoase pe zi au slăbit mai mult decât cei care nu au mâncat leguminoase.

Îmbunătățirea sănătății inimii. S-a descoperit că o dietă obișnuită care include leguminoase ajută la scăderea colesterolului total și LDL sau „rău”. Leguminoasele pot ajuta, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale. Un studiu a implicat 113 adulți obezi care au consumat două porții de leguminoase și patru porții de cereale integrale pe zi. După 18 luni, greutatea lor, dimensiunea taliei, tensiunea arterială și trigliceridele (un tip de grăsime) au fost toate reduse.

A continuat

Anti îmbătrânire. Un studiu de șapte ani pe 785 de persoane cu vârsta de 70 de ani și peste din cinci țări diferite a arătat o legătură puternică între consumul de leguminoase și viața mai lungă.

caralean forum

Șansa redusă de malformații congenitale. O porție de 100 de grame de fasole adzuki vă oferă aproape o treime din acidul folic de care aveți nevoie într-o zi.